Facebook

A lecsó

Hozzávalók (4 személyre)

  • 40 dkg paradicsom
  • 80 dkg zöldpaprika
  • 2 nagy fej hagyma
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 2 evőkanál étolaj
  • 1 kávéskanál csípős pirospaprika

Előkészítés: A paradicsomot leforrázzuk, meghámozzuk, majd gerezdekre vágjuk. A zöldpaprikát megmossuk, kicsumázzuk, ereit és magjait eltávolítjuk, majd vékony szeletekre vagy ujjnyi vastag karikákra szeljük. A hagymát meghámozzuk, és apróra felkockázzuk. A szalonnát ugyancsak apró kockákra vagy vékony csíkokra vágjuk.

Elkészítés: Egy kevés zsírhoz adjuk a szalonnát, és mérsékelt tűzön zsírjára pirítjuk. Megfonnyasztjuk benne a hagymát, majd lehúzzuk a tűzről. Megszórjuk pirospaprikával, rádobjuk a paradicsomot, ízlés szerint sózzuk. Visszatesszük a tűzre, és néhány percig fedő nélkül forraljuk. Beleforgatjuk a zöldpaprikát, és félig lefedve, mérsékelt tűzön puhára főzzük, végül utánasózzuk. Petrezselymes burgonyával, párolt rizzsel vagy egyszerűen friss házikenyérrel kínálhatjuk.