Facebook

Citromos lecsó

Hozzávalók:

  • 1 kg vastag húsú zöldpaprika,
  • 25 dkg paradicsom,
  • 2 nagy fej vöröshagyma,
  • 10 dkg húsos füstölt szalonna,
  • 2 dl tejföl,
  • 4 gerezd fokhagyma,
  • 1 tubus kolbászkrém,
  • 1 citrom leve,
  • 1 teáskanál pirospaprika,
  • 1 mokkáskanál reszelt citromhéj,
  • őrölt fekete bors és só ízlés szerint

A megtisztított vöröshagymát felkarikázom, a füstölt szalonnát apróra vágom, zsírját kiolvasztom és megfonnyasztom rajta a vöröshagymát. Ezután belekarikázom a megmosott, kicsumázott, kierezett zöldpaprikát és megsózom. Fedő alatt üvegesre párolom, ezután hozzákeverem a pirospaprikát, a reszelt citromhéjat és a tisztított, zúzott fokhagymát, majd hozzáadom a meghámozott és feldarabolt paradicsomot meg a kolbászkrémet. Gyakori keverés közben, fedő alatt zsírjára párolom, majd a tejfölbe kevert citromlével felöntve, fedő nélkül jól összeforralom. A felesleges levét elpárologtatom, csak sűrű mártásnak szabad alatta maradnia. Pirított kenyérszeleteket kínálok hozzá.