Gombás lecsó
Hozzávalók:
- 75 dkg paprika,
- 25 dkg gomba,
- 2 nagy fej hagyma,
- 2 nagy paradicsom,
- 5 dkg füstölt szalonna,
- 1 dl tejszín,
- 1 dl tejföl,evőkanál Vegeta és pirospaprika,
- 1 csokor petrezselyem,
- 1 gerezd fokhagyma,
- bors, só.
Elkészítés: A szalonnát kiolvasztjuk, a zsírján a hagymát megpirítjuk. Megszórjuk pirospaprikával, rátesszük a gombát, megsózzuk és saját levében, fedő alatt addig pároljuk, amíg zsírjára sül. Hozzáadjuk a zöldpaprikát, néhány percig fedő alatt pároljuk, majd végül beletesszük a paradicsomot és ráöntjük a tejszínt. Fűszerezzük Vegetával, petrezselyemmel, fokhagymával, sóval, borssal és készre főzzük. Tálaláskor a tejföllel meg lehet locsolni a tetejét.