Facebook

Gombás lecsó

Hozzávalók:

  • 75 dkg paprika,
  • 25 dkg gomba,
  • 2 nagy fej hagyma,
  • 2 nagy paradicsom,
  • 5 dkg füstölt szalonna,
  • 1 dl tejszín,
  • 1 dl tejföl,evőkanál Vegeta és pirospaprika,
  • 1 csokor petrezselyem,
  • 1 gerezd fokhagyma,
  • bors, só.

Elkészítés: A szalonnát kiolvasztjuk, a zsírján a hagymát megpirítjuk. Megszórjuk pirospaprikával, rátesszük a gombát, megsózzuk és saját levében, fedő alatt addig pároljuk, amíg zsírjára sül. Hozzáadjuk a zöldpaprikát, néhány percig fedő alatt pároljuk, majd végül beletesszük a paradicsomot és ráöntjük a tejszínt. Fűszerezzük Vegetával, petrezselyemmel, fokhagymával, sóval, borssal és készre főzzük. Tálaláskor a tejföllel meg lehet locsolni a tetejét.