Facebook

Lecsós tarhonya

Hozzávalók (4-5 személyre):

  •  25 dkg tarhonya,
  • 1 nagyobb hagyma,
  • 2 nagyobb paradicsom,
  • 3 zöldpaprika (ha lehet, különböző színűek),
  • kevés zsiradék,
  • só,
  • (esetleg felkarikázott kolbász vagy virsli.)

Elkészítés: A kockára vágott hagymát és a vékony csíkokra vágott zöldpaprikát a zsiradékon megfonnyasztjuk, majd hozzátesszük a tarhonyát, melyet állandóan keverve aranybarnára pirítunk. Beletesszük a karikára vágott paradicsomot, a kolbászt, szükség szerint megsózzuk. Felengedjük annyi vízzel, ami ellepi; felforralás után lassú tűzön főzzük, míg a tarhonya megpuhul, a levét szükség szerint apránként pótolva. Bármilyen savanyúságot kínálhatunk hozzá.