Facebook

Padlizsános – chillis lecsó

Hozzávalók:

  • két fej hagyma
  • egy kiló paprika
  • két padlizsán
  • háromnegyed kiló paradicsom
  • só, fokhagyma, chillipaprika, szezámmag

Elkészítés: A hagymát és a paprikát kockákra vágjuk. A paradicsomot pár percre forró vízbe dobjuk, majd kihalásszuk, így könnyen lejön a héja (amit boldogan le is húzunk), nyolcadoljuk. A padlizsánt sütőben minden oldalon picit átsütjük, (ennek így jön le könnyen a héja), meghámozzuk, daraboljuk, sózzuk, és hagyjuk, hogy levet eresszen. Lemossuk. A hagymát üvegesre pirítjuk kevés olajon, majd beledobáljuk a paprikát és a padlizsánt, kicsit azt is odapirongatjuk. Aztán következik a paradicsom, és kevergetve főzni kezdjük, majd jöhetnek a fűszerek, és addig főzzük, míg jól szét nem főtt minden (igazából úgy jó, ha nem totálpépes, hanem még lehet látni a zöldséghatárokat).