Facebook

Rizses lecsó debrecenivel

Hozzávalók:

  •  10 dkg kolozsvári (húsos) szalonna,
  • 50 dkg zöldpaprika,
  • 30 dkg paradicsom,
  • 1 nagy fej vöröshagyma,
  • 1 evőkanál pirospaprika,
  • 2 pár debreceni,
  • 12 dkg rizs,
  • só.

Elkészítés: A kockára vágott, kissé kiolvasztott szalonna zsírjában megfonnyasztjuk a hagymát. Meghintjük paprikával és hozzáadjuk a cikkekre vágott zöldpaprikát és paradicsomot. Megsózzuk és közepes lángon félpuhára pároljuk. Beletesszük a megmosott rizst, a karikára vágott debrecenit és ha szükséges, egy kevés vizet is öntünk hozzá. Kis lángon, a bográcsot többször megrázogatva – lehetőleg letakarva – pároljuk puhára a rizst.