Tojásos lecsó
Hozzávalók:
- 0,5 kg füstölt szalonna,
- 2 kg paradicsom,
- 2 kg paprika (fehér és paradicsompaprika),
- zöld erős paprika,
- 0,5 kg hagyma,
- só,
- bors,
- piros törtpaprika,
- cukor,
- tojás (személyenként 2db)
Elkészítés: a szalonnát apró darabokra vágjuk és kiolvasztjuk a zsírját, majd ebben a forró zsírban a hagymát üvegesre dinszteljük. Már ekkor bele lehet tenni az 1 evőkanál sót. Ezután nincs más hátra, mint az összedarabolt hozzávalókat (paradicsom, paprika) beletesszük a bográcsba. Ha versenyeztetni akarjuk művünket, akkor a paradicsomot hámozzuk meg, mert azt ítészek ezt nagyon figyelik.
Amikor elfőtte a habját, akkor beleütjük azt a 20-25 tojást (ezután már nem keverjük) és fél órán át lassú tűzön főzzük. Feltálalhatunk hozzá hagymás krumplit vagy főtt rizst.