Facebook

Tojásos lecsó

Hozzávalók:

  • 0,5 kg füstölt szalonna,
  • 2 kg paradicsom,
  • 2 kg paprika (fehér és paradicsompaprika),
  • zöld erős paprika,
  • 0,5 kg hagyma,
  • só,
  • bors,
  • piros törtpaprika,
  • cukor,
  • tojás (személyenként 2db)

Elkészítés: a szalonnát apró darabokra vágjuk és kiolvasztjuk a zsírját, majd ebben a forró zsírban a hagymát üvegesre dinszteljük. Már ekkor bele lehet tenni az 1 evőkanál sót. Ezután nincs más hátra, mint az összedarabolt hozzávalókat (paradicsom, paprika) beletesszük a bográcsba. Ha versenyeztetni akarjuk művünket, akkor a paradicsomot hámozzuk meg, mert azt ítészek ezt nagyon figyelik.
Amikor elfőtte a habját, akkor beleütjük azt a 20-25 tojást (ezután már nem keverjük) és fél órán át lassú tűzön főzzük. Feltálalhatunk hozzá hagymás krumplit vagy főtt rizst.