Padlizsános – chillis lecsó
Hozzávalók:
- két fej hagyma
- egy kiló paprika
- két padlizsán
- háromnegyed kiló paradicsom
- só, fokhagyma, chillipaprika, szezámmag
Elkészítés: A hagymát és a paprikát kockákra vágjuk. A paradicsomot pár percre forró vízbe dobjuk, majd kihalásszuk, így könnyen lejön a héja (amit boldogan le is húzunk), nyolcadoljuk. A padlizsánt sütőben minden oldalon picit átsütjük, (ennek így jön le könnyen a héja), meghámozzuk, daraboljuk, sózzuk, és hagyjuk, hogy levet eresszen. Lemossuk. A hagymát üvegesre pirítjuk kevés olajon, majd beledobáljuk a paprikát és a padlizsánt, kicsit azt is odapirongatjuk. Aztán következik a paradicsom, és kevergetve főzni kezdjük, majd jöhetnek a fűszerek, és addig főzzük, míg jól szét nem főtt minden (igazából úgy jó, ha nem totálpépes, hanem még lehet látni a zöldséghatárokat).