Facebook

Sztárok mondták …

Korda György és Balázs Klári

Sokan nem tudják, hogy nekem személyes kötödésem van Szenteshez. Itt szolgáltam katonaként és akkor nagyon sok lecsó lefolyt a torkunkon. Klárikám is szokott főzni, és számomra az sokkal finomabb, mert nem csak a hozzávalókat teszi bele, hanem hozzáadja a szívét is.
Fantasztikus volt a közönség a lecsófesztiválon, mert szakadó esőben is kitartott a több ezres tömeg, és együtt énekelték velünk mindegyik dalunkat. A koncert után mi is megkóstoltuk a szentesi lecsót, és a jövőben nem csak fellépni térünk vissza, hanem főzni is.

Delhusa Gjon

Mindenki tudja, hogy Albániában is van hasonló gasztronómiai különlegesség. A lecsó balkáni eredetű étel.
Bár nagyon szeretem, ritkán eszek lecsót.
Maga a lecsófesztivál, meg egyedülálló, hogy egy ilyen egyszerűen elkészíthető ínyencségnek ekkora fesztivált szerveznek. Felejthetetlen volt számomra a 2006-os fellépésem. Úgy is mondhatnám, hogy azóta is érzem a füstöt a fellépő ruhámban, mert azon a forró későnyári napon egy fuvallat sem vitte el a környékről a füstöt.

Zalatnai Sarolta

Voltak olyan napok az életemben, amikor szinte csak lecsóra futotta, de ennek ellenére nincs az étel evése közben keserű íz a számban.
Az elmúlt években (2004-2006) zárkózottan éltem, mert nem voltam én apáca.
Miután újra a szabad emberek közé léptem, meghívást kaptam ebbe a kedves városba, és egy fantasztikus élményben volt részem.
A rajongók kedvessége lendített túl minden nehézségen.
A lecsófesztiválra pedig úgy emlékszek mintha az elmúlt évben lett volna, pedig 2007-ben léptem fel.

Dolly

Nagyon régen voltam utoljára Szentesen, és jó volt visszatérni. A közönség semmit sem változott, igaz csak ugyanannyi évvel lett öregebb mint én.
Minden fellépésemkor kellemes meglepetés, hogy a tizenévesek is kívülről éneklik a Dolly Roll számokat, amelyeket ők még az együttes fénykorában nem is hallhattak.
A szentesieknek pedig üzenem, hogy örömmel emlékszem vissza a lecsófesztiválos fellépésemre, mert rég énekeltem gasztronómiai fesztiválon ekkora közönség előtt, valamint gratulálok az ötlet kitalálójának.

Fekete Pákó

Én nem tudok lecsot fozni, és valójában nem is tudom, mi az a lecsó.
Amikor Szentesre érkeztem, szalonnát sutottek, amit megkóstoltam. A sok hagymától rosszul is lettem.
Tok aranyos volt a kozonség. Ugy táncoltam a színpadon mint még soha. Nem huleskedek.
Ha hívnak bármikor fellépek Szentesen, mert k… jó a kozonseg. Sokan csak didi kiralynak hivnak és rengeteg diditartot kaptam toluk már. Nálatok nem csak azt; hanem bugyit is dobott valaki. Ennek a feleségem nem orul, de megszokta. Nem konnyu didi királynak lenni.