Lecsós tarhonya
Hozzávalók (4-5 személyre):
- 25 dkg tarhonya,
- 1 nagyobb hagyma,
- 2 nagyobb paradicsom,
- 3 zöldpaprika (ha lehet, különböző színűek),
- kevés zsiradék,
- só,
- (esetleg felkarikázott kolbász vagy virsli.)
Elkészítés: A kockára vágott hagymát és a vékony csíkokra vágott zöldpaprikát a zsiradékon megfonnyasztjuk, majd hozzátesszük a tarhonyát, melyet állandóan keverve aranybarnára pirítunk. Beletesszük a karikára vágott paradicsomot, a kolbászt, szükség szerint megsózzuk. Felengedjük annyi vízzel, ami ellepi; felforralás után lassú tűzön főzzük, míg a tarhonya megpuhul, a levét szükség szerint apránként pótolva. Bármilyen savanyúságot kínálhatunk hozzá.